mifare lockers

Kluisjes bedienen met een toegangspas, polsband of druppel is wel zo gemakkelijk. WEWO levert lockers met contactloze MIFARE-sloten

Direct meer informatie?

Laat uw naam en telefoonnummer achter en we bellen u dezelfde dag terug.

Geen gedoe meer met cijfersloten, sleutels of muntjes. Lockers met contactloze sloten zijn gemakkelijk in beheer en gebruik. Om een kluisje te openen of sluiten hoeft de gebruiker alleen zijn keycard, druppel of polsband voor de kaartlezer te houden. WEWO levert kluisjes met contactloze sloten van MIFARE. Dit product werkt op basis Radio Frequency Identification (RFID).

Hoe werkt RFID?
RFID maakt gebruik van radiofrequenties om voorwerpen met elkaar te laten communiceren. Voor de identificatie van die objecten en de verbinding ertussen worden dus radiosignalen gebruikt. In grote lijnen bestaat een RFID-systeem uit de volgende onderdelen:

 • Een RFID-tag
  De tag is een radio-etiket dat op een voorwerp (zoals een toegangspas) wordt bevestigd. De tag bestaat uit een chip, een antenne en een beschermende verpakking. Wanneer een tag een radiosignaal ontvangt van een lezer (reader), identificeert het zichzelf door een radiosignaal met een unieke code af te geven.

 • Een RFID-reader
  De reader (of lezer) is het ‘moederapparaat’ dat het radiosignaal naar de tag uitzendt en de unieke code die de tag terugstuurt kan lezen en identificeren. De reader zit op het voorwerp dat na identificatie van de tag een handeling uitvoert. Denk hierbij aan het openen of sluiten van een toegangsdeur of zwembadkluisje.

 • een dataverwerkend systeem.
  Op de chip van een RFID-tag wordt informatie over het bijbehorende artikel of object opgeslagen. De hoeveelheid data die de chip kan vastleggen en verwerken hangt af van de geheugencapaciteit. De chip kan zowel read-only als read-write zijn; bij read-only kan de informatie op de chip alleen worden gelezen, bij read-write kan die informatie ook worden gewijzigd. Het dataverwerkend systeem is nodig om de informatie op de chips te kunnen uitlezen, verwerken en wijzigen. Op het systeem kunnen bijvoorbeeld alle RFID-toegangspasjes (tags) van uw personeel of alle polsbandjes van uw zwembadgasten zijn aangesloten. 

Wat is MIFARE?
MIFARE is een merk van NXP Semiconductors dat exclusief wordt gebruikt voor de chips in de chipcards (tags) en lezers (readers) van dat bedrijf. De RFID-technologieën die onder dit merk worden verkocht, zijn gebaseerd op de ISO/IEC 14443A standaard en werken op een frequentie van 13.56 MHz. MIFARE wordt toegepast in:

 • paspoorten
 • loyalty kaarten
 • toegangssystemen voor musea, kantoorgebouwen, parkeergarages, hotels en fitnesscentra
 • productidentificatie
 • consoles voor spelcomputers
 • contactloos betalingsverkeer
 • tolsystemen.

MIFARE wordt in diverse varianten geproduceerd. Deze varianten verschillen van elkaar in techniek, geheugencapaciteit en beveiligingsniveau. De bekende leden van de MIFARE-familie zijn:

 • MIFARE Classic
 • MIFARE Ultralight
 • MIFARE Plus
 • MIFARE DESFire
 • MIFARE4MOBILE
 • MIFARE FLEX
 • MIFARE SDK.

De voordelen van MIFARE Lockers
?
De Locker Unit MIFARE is een elektronisch (RFID-) slot voor kluisjes. De gebruiker opent zijn locker door zijn tag (toegangspas, druppel of polsband) op korte afstand voor het slot (de reader) te houden. Het slot beschikt over een gebruiksvriendelijke rood/groene LED-indicatie, waardoor de gebruiker in één oogopslag kan zien of zijn kluisje open of dicht zit. Dit sluitsysteem van MIFARE heeft de volgende voordelen:

 • gebruiksvriendelijkheid
  Het systeem beschikt over een ingebouwde paslezer. De gebruiker hoeft alleen zijn pas, druppel of polsband voor het slot te houden om de locker te openen of sluiten; eenvoudiger kan niet. Het slot wordt om die reden niet alleen in kluisjes gebruikt, maar ook om postvakken en archiefkasten gebruiksvriendelijk te beveiligen.

 • betrouwbaarheid
  Dit slot van MIFARE functioneert ook in veeleisende omgevingen heel betrouwbaar. Het slot is bijvoorbeeld bestand tegen een trekgewicht van meer dan 200 kilogram. Verder beschikt het slot over een intern geheugen. Hierdoor zal het na een eventuele stroomstoring of netwerkonderbreking automatisch naar zijn laatst bewaarde status terugkeren.

 • installatiegemak.
  De Locker Unit MIFARE is voorzien van eenvoudige seriële bekabeling. Battterijen zijn dus niet nodig. Dankzij een deurstandsignalering zijn de sloten bovendien gemakkelijk af te stellen.

Wilt u kluisjes of kasten met een elektronische beveiliging? Laat u zich dan adviseren door WEWO over lockers met MIFARE-technologie. WEWO produceert en levert lockers en opbergsystemen op maat. Het ontwerp, het materiaal, de kleur en het sluitsysteem worden volledig op uw wensen afgestemd.

Maatwerk

Wij vinden graag een oplossing voor uw unieke situatie!

Neem direct contact op

Met passie hebben wij onder andere gewerkt voor:

Pantrymeubels en lockerwand

Speciaalmeubilair zoals garderobeunits, copy-units en lockers. Een maatwerk totaal oplossing

Modulaire lockeropstellingen voor grootste auto-importeur van België

In opdracht van D&C Services uit Vilvoorde, België hebben de monteurs op verschillende locaties van de grootste auto-importeur uit België modulaire lockerwanden geplaatst. 

Meld je direct aan voor onze nieuwsbrief