schoolkluisjes

WEWO levert handige schoollockers in ontwerp, materiaal en sluitsysteem naar keuze

Direct meer informatie?

Laat uw naam en telefoonnummer achter en we bellen u dezelfde dag terug.

Voorkom rugklachten bij uw leerlingen door ze niet de hele dag onnodig met een zware schooltas te laten sjouwen. De oplossing hiervoor is eenvoudig: een eigen schoolkluisje voor elke leerling. Hierin kunnen uw leerlingen hun boeken of andere spullen tijdelijk opbergen. Ze zullen hun lichte schooltas vervolgens met plezier mee naar de les nemen. Niet alle schoolboeken zijn immers in elke les nodig. Dit geldt ook voor een laptop of tablet. En boeken of andere schoolspullen die niet mee naar huis hoeven, kunnen na schooltijd gewoon in de kluis blijven liggen.

Beheert of bestuurt u een middelbare school en wilt u uw scholieren optimaal bedienen bij het opbergen van hun spullen? Dan bent u bij WEWO aan het juiste adres. WEWO produceert en levert handige en eenvoudig te bedienen schoolkluisjes in diverse materialen, uitvoeringen en sluitsystemen. Met een centraal gestuurd sluitsysteem kunt u alle lockers tegelijk bedienen en monitoren. Zodat de leerlingen niet alleen hun boeken, maar ook hun laptop, smartphone of portemonnee met een veilig gevoel in de kluis achter kunnen laten.

Om de juiste lockers voor uw school te kopen, is het belangrijk om na te denken over:

 • het ontwerp
 • het materiaal
 • het sluitsysteem.

Het ontwerp van schoolkluisjes
Bij het ontwerp van de kluisjes op uw school moet u onder andere denken aan het volume en de indeling. Kiest u voor lockers waarin alleen een stapeltje boeken past, of waarin de leerling zijn complete schooltas kan opbergen? En wilt u daarnaast ook ruimte overhouden voor een laptop of tablet, of voor een (sport)tas met gymkleding?

WEWO zal u hier vragen over stellen om schoollockers op maat voor u te ontwerpen.

Het materiaal van schoollockers
Let bij uw materiaalkeuze vooral op slijtvastheid, duurzaamheid en onderhoudsgemak. WEWO levert behalve metalen lockers ook schoolkluisjes in de materiaalsoorten Melamine en Volkern. Lockers van Melamine zijn sterk, kleurvast en onderhoudsvriendelijk. Kluisjes van Volkern zijn slijtvast, duurzaam en vochtbestendig. Daarnaast heeft dit materiaal ook een luxe, stijlvolle uitstraling.

Het sluitsysteem van schoolkluisjes
Schoolkluisjes van WEWO zijn leverbaar met de volgende sluitsystemen:

 • elektronische sloten
  Deze sluitsystemen werken met een pincode, RFID (identificatie op basis van radiofrequenties) of biometrie (identificatie op basis vingerafdrukken).

 • mechanische codesloten
  Mechanische sluitsystemen werken met een code; het zijn dus cijfersloten. WEWO levert mechanische codesloten met maximaal 10.000 cijfercombinaties. Deze sloten kunnen desgewenst integraal in het materiaal van de lockers worden verwerkt, maar ook als opbouw worden geleverd.
 • sleutelsloten
  De sleutelsloten van WEWO zijn leverbaar in speciale uitvoeringen voor panelen van hout, glas en staal. Maar ze variëren ook in draairichting, sluitlippen en opnames.

 • centraal gestuurde sluitsystemen.
  Bij een centraal gestuurd sluitsysteem worden uw schoollockers met kabels op een centrale terminal aangesloten. Voorwaarde is dat uw lockers van een elektronisch slot (pincode, RFID of biometrie) zijn voorzien. De terminal stuurt verschillende groepen kluisjes met een eigen display aan. Eén display kan maximaal 32 lockers bedienen; per terminal kunnen maximaal 512 kluisjes worden aangestuurd. Met een centraal gestuurd sluitsysteem kunt u al uw schoollockers op afstand openen, sluiten en in de gaten houden. 

Maatwerk

Wij vinden graag een oplossing voor uw unieke situatie!

Neem direct contact op

Met passie hebben wij onder andere gewerkt voor:

Diverse lockers

De lockers hebben qua afwerking hun eigen stijl

Meubilair voor de gezondheidscentra van defensie.

In 2013 heeft WEWO Europe een raamovereenkomst gesloten met het ministerie van Defensie. Hierdoor is Wewo de komende jaren leverancier van al het medisch meubilair

Meld je direct aan voor onze nieuwsbrief